Wandelen met Alpaca's

Wandelen is 1 van onze alpaca's hun favoriete bezigheden.

Jürgen, JP, Johnny  en Ferry laten zich graag van hun sportieve kant zien. Wandelen is 1 van onze alpaca’s hun favoriete bezigheden, zeker als ze tussendoor nog is mogen genieten van een plukje gras. Even huppelen wanneer ze bergaf gaan, gevolgd door een slakkengangetje, rondkijken of elkaar voorbij steken..kortom : zij bepalen het tempo. 

Onze alpacaboerderij grenst aan het mooie Natura 2000 Zeeland gebied achter de duinen van Dishoek. Je stapt dus zo de natuur in vanaf onze alpacaboerderij. Kom tot rust in dit mooie Zeeuwse gebied en ontdek een groen stukje Zeeland met een zachte alpaca naast je. 

 De wandelingen starten altijd met een kleine introductie over de alpaca’s en hoe met alpaca’s om te gaan en zijn altijd in kleine groep. Gevolgd door een koffie-thee-leut momentje met koekje in onze gezellige alpaca boerenschuur of onze mooie groene tuin. Hierbij leren jullie en de alpaca’s elkaar wat beter kennen, mogen jullie ze voeren en leuke foto’s maken. Na de wandeling brengen we ze samen weer terug naar hun weide. Wij raden aangepaste kleding aan, waaronder stevige waterdichte schoenen. Parkeren kan op ons terrein. 

Wil jij ook op pad met deze lieverds? Trek je wandelschoenen maar aan en reserveer hieronder direct jouw wandeling! Wandelen kan vanaf 3 jaar. Jongere kinderen? Kijk even bij onze ontmoetingen!

Per wandeling staat aangegeven hoeveel deelnemers er aanwezig kunnen zijn. Vanaf 2 volwassen deelnemers of voor de korte wandeling 1 volwassen deelnemer + 2 kinderen gaat de wandeling door. De wandelingen zijn niet privé, tenzij zo aangegeven. Toch liever 1 van onze alpaca wandelingen privé boeken?  Klik hier.

 

Natuur wandeling

Vanaf 5 jaar, Duur ervaring: +/- 90 minuten

Na de introductie halen we de alpaca’s op in de wei, even elkaar beter leren kennen, alvast die leuke selfie maken en een brokje voeren onder het genot van een bakje koffie of thee. Na een 1 op 1 moment met onze alpaca’s lopen we vanaf ons terrein zo het groene natura 2000 Zeeland- gebied in. Even heerlijk genieten van een rustige wandeling samen met onze alpaca’s.  

Reserveren

Duin/natuur wandeling

Vanaf 8 jaar, Duur ervaring: +/- 120 minuten

Een combinatie van een stukje natuur met een wandeling over het duinpad van Dishoek. Tijdens deze sportieve wandeling over het ‘Zeeuws gebergte’  geniet je samen met onze wollige alpaca vrienden van de vergezichten over dit mooie stukje Walcheren en de zee.

Na de introductie halen we de alpaca’s op in de wei, even elkaar beter leren kennen, alvast die leuke selfie maken en een brokje voeren met een bakje koffie of thee tijdens een 1 op 1 moment met onze alpaca’s.  Vervolgens starten we onze wandeling door het natuurgebied richting het duinpad om daarna weer via het natuurgebied op de boerderij te eindigen. 

Reserveren

Strand/natuur wandeling

Vanaf 8 jaar, Duur ervaring: +/- 130 minuten

Naast lekker wandelen houden onze alpaca’s ook van heerlijk pootje baden. Opgepast splash gevaar!

Na de introductie halen we de alpaca’s op in de wei, even elkaar beter leren kennen, alvast die leuke selfie maken en een brokje voeren, koffie of thee-leuten samen met onze alpaca’s om elkaar wat beter te leren kennen. Hierna beginnen we aan onze wandeling: via het natuurgebied naar de duinovergang en het strand!  Dit is een flinke klim, maar daar hebben deze bergdieren geen problemen mee. Bij de afdaling zetten ze een hupje extra bij, voetjes in het water en genieten maar.

In kleine groep lekker uitwaaien, plonzen en rennen op het Zeeuwse strand, om dan weer terug te keren naar onze boerderij. Twee uur lang in het gezelschap van deze heerlijke alpaca´s.

Het tempo tijdens deze wandeling ligt niet hoog, maar het is een flinke wandeling en de alpaca’s houden wel van eens een spurtje tussendoor.

Reserveren

Alpaca ervaring met korte wandeling

Vanaf 3 jaar, Duur ervaring: +/- 60 minuten

Ideaal met jongere kinderen! Lekker sportief wandelen met een knappe knuffelvriend naast je! Na de introductie volgt een uitgebreidere alpaca ontmoeting met een kopje kofie/ thee/ siroop en een koekje, waarbij jullie de alpaca’s brokjes mogen voeren en zo wat beter leren kennen met mogelijkheid tot foto’s nemen. Hierna starten we met wandelen, eerst een stukje over ons terrein gecombineerd met een korte wandeling in het natura 2000 Zeeland gebied.

Reserveren

Voor al onze wandelingen gelden de volgende voorwaarden:

 • Wandelingen gaan door vanaf 2 volwassen personen of 1 volwassene en 2 kinderen tenzij anders aangegeven.
 • Wandelingen zijn niet privé tenzij anders aangegeven, het max aantal deelnemers staat aangegeven bij de wandeling.
 • De wandelingen worden altijd begeleid, ook privé. 
 •  Hoe lief wij honden ook vinden, ze kunnen behoorlijk wat stress bij onze Alpaca’s veroorzaken. Honden zijn dus helaas niet toegestaan op ons terrein en tijdens de wandeling.
 • Onze Alpaca’s zijn heel tam maar het blijven dieren, de omgang met de dieren is dus altijd op eigen risico.
 • Zeg je zee, zeg je flipflops. Echter een scherp Alpaca klauwtje tussen je tenen is niet zo lekker. Aangepast, gesloten schoeisel is daarom vereist. Open schoenen dragen is op eigen risico.
 • Niets zo wisselvallig als het Nederlandse weer, denk dus aan aangepaste kleding. Paraplu’s zijn niet toegestaan.
 • Regen en wind zijn slecht voor onze Alpaca’s hun kapsel. Bij meer dan 6 bft en/of hevige neerslag wordt de wandeling geannuleerd. Bij een lichte bui wandelen we wel! 
 • Wanneer wij de wandeling moeten annuleren door weersomstandigheden ontvangt u een  tegoedbon of kan u de afspraak te verplaatsen. U wordt hiervan tijdig op de hoogte gesteld via mail. 
 • In de zomer vindt enkel de natuur- en korte wandeling overdag plaats, alpaca’s kunnen goed tegen warmte en deze wandeling biedt genoeg schaduw, echter Indien de temperaturen te hoog zijn, annuleren we de wandeling. We bieden dan in overleg een alternatief of tegoedbon aan. Als er nog geen activiteit in de avond gepland staat kan de wandeling verschoven worden.
 • Onze jongens houden van gezelligheid, maar 2 volwassenen per dier is gezellig genoeg. Onderweg wordt er gewisseld zodat het eerlijk blijft. Kinderen vanaf 13 jaar vinden wij volwassen genoeg. 
 • Voor de natuurwandeling geldt: per volwassene: Max 2 kinderen tussen de 7 en 12 jaar per volwassene. per kind onder de 7 jaar, 1 volwassene.
 • Voor de duin en strandwandelingen geldt: 1 kind onder de 13 jaar per volwassene. 
 • Over de minimum leeftijden is goed nagedacht en gekeken naar de veiligheid van onze dieren en deelnemers en het wandelplezier voor beiden, hierover gaan wij niet in discussie. Bij een privéwandeling is het soms wel mogelijk om meerdere kinderen per volwassene te laten deelnemen.
 • Van nature zijn Alpaca’s vluchtdieren, een enge situatie zoals een hond kan er voor zorgen dat een alpaca plots een ruk aan de lijn geeft. Daarom mogen kinderen onder de 7 jaar niet alleen de lijn vasthouden. Om deze reden mag volwassen met een kind in een draagzak ook geen extra kind begeleiden. Wilt u onderweg toch graag wisselen, geef dit dan op voorhand aan, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Wij denken altijd graag met u mee, maar uw veiligheid en die van onze dieren staat ten alle tijden voorop.
 • Om het eerlijk te houden voor alle klanten geldt: iedereen die meeloopt betaalt.
 • Het welzijn van onze dieren staat altijd voorop. Tijdens de introductie lichten wij u in wat wel en niet kan, u wordt geacht deze omgangsregels te respecteren. Indien wij van mening zijn dat onze dieren onnodige stress ondervinden door uw gedrag, zullen wij u hierop aanspreken en in het uiterste geval vragen de wandeling te verlaten zonder restitutie. 
 • Wandelingen dienen gereserveerd en betaald te worden via het reservatiesysteem voor aanvang. Tenzij anders aangegeven. 
 • Prijzen zijn  incl btw, excl boekingskosten van het reservatiebedrijf, hieraan kunnen geen rechten verleend worden.
 • wanneer je een geboekte wandeling of arrangement wilt annuleren of wil verzetten naar een andere datum,:
  • Bij annulering/wijziging tot 48 uur voor de wandeling/arrangement krijgt u het betaalde bedrag geheel retour geboekt  excl de boekingskosten of kunt u uw reservering verplaatsen naar een ander beschikbaar moment.
  • Bij annulering/wijziging  vanaf 2 dagen tot 1 dag(en) (24 uur) mag u uw reservatie enkel verzetten of krijgt u 50% retour (excl boekingskosten) indien u hier niet voor kiest.
  • Bij annulering/wijziging binnen 24 uur voor de wandeling/arrangement brengen wij het volledige bedrag in rekening.
  • Indien u niet komt opdagen voor uw afspraak,  zijn we genoodzaakt het volledige betaalde bedrag in rekening te brengen.
 • Annuleringen van ons uit, anders dan door weersomstandigheden, worden in goed overleg met u verzet of terugbetaald.