Smullen met Alpaca´s

Kom in onze alpaca boerenschuur genieten van een lekker ontbijt of laat je verrassen door onze hapjes tijdens een high-tea. Ondertussen dartelen de alpaca’s tussen de tafels door en komen nieuwsgierig kijken of er ook wat voor hen te halen valt. Bij mooi weer verplaatsen we ons naar de knusse alpaca tuin in een mooie groene en rustige omgeving. In de zomer kan ook voor een picknick gekozen worden. Naast de boomgaard is er een leuke trampoline en speelhuisje waar nog wat kippetjes en schaapjes rondscharrelen.  In de winter kunnen de kinderen tussendoor nog een leuke alpacatekening kleuren in ons kinderhoekje. Het kan wat frisjes worden in onze authentieke boeren alpaca schuur. De branders zorgen voor knusse warmte, maar we raden toch aan om je warm te kleden bij koud weer. Kom genieten van rust, groen en alpaca’s.

Het smullen kan in privé-groep vanaf 6 volwassenen of 4 volwassenen + 2 kinderen boven de 3 jaar. Met meer dan 8 volwassen personen? Dan geven wij een gunstig tarief. Voor een kleiner gezelschap kan er los ingeschreven worden op de ‘alpacaontmoeting met taart’  meer info kan u vinden op onze ‘ontmoetingen”pagina.

Het grootste deel van ons smul-arrangement is uit eigen keuken, ivm inkopen, kan daarom maar tot 72u voor datum geboekt worden. 

De combo’s wandelen + smullen en informatie over smullen in privé-sfeer  kan u terugvinden op onze ‘Alpacaervaringen hier en op locatie’ pagina

Ontbijten met Alpaca’s

Duur: +/- 90 minuten

Iedereen zijn ochtendhumeur verdwijnt als sneeuw voor de zon met deze pluizige jongens aan je ontbijttafel. Geniet van een knapperig croissantje in het gezelschap van onze hummende vrienden. Ze vinden het helemaal top als ze tussendoor nog een brokje krijgen toegestopt. Ondertussen kom je ook nog wat te weten over deze vriendelijke dieren en uiteraard kan je uitgebreid foto’s nemen. Als iedereen zijn buik vol heeft, mogen jullie ze zelf naar de wei terug begeleiden.

Ontbijt bestaat uit: zelfgebakken brood van de molen, croissantje, harde broodjes, jam, hagelslag, choco, kakelvers zachtgekookt eitje, kaas en ham, brie, boter, yoghurt, cruesli en fruit, glaasje sap, onbeperkt thee en koffie

Ham kan vervangen worden door hummus graag op voorhand aangeven via contactformulier

Reserveren

High Tea met Alpaca’s

Duur: +/- 120 minuten

Lekker thee-of koffieleuten met alpaca’s en een uitgebreid assortiment aan zelfgemaakte zoete en hartige hapjes. Kom genieten in onze heerlijke rustige tuin naast het natuurgebied of van onze gezellige alpaca schuur.

Ondertussen scharrelen de 3 J’s en Ferry lekker rond je tafel en komen even nieuwsgierig kijken of er ook wat lekkers voor hen te rapen valt. We halen samen de alpaca’s op en brengen ze na afloop terug. Tussendoor mogen jullie ze voeren, hebben jullie tijd om foto’s te maken en geven we nog een woordje uitleg.

De high-tea bestaat uit 3 rondes: scones & fruit, hartige ronde met o.a. pizza bolletje, mini quiche, mini wrap etc, zoete ronde met o.a. panna cotta, brownie, appelcake, cheesecake, we wisselen regelmatig naar inspiratie van het seizoen en de chef 🙂

Liever geen vis of vlees,  noteer dit duidelijk bij ‘opmerkingen’ in uw reservatie.

Reserveren

Lunch met Alpaca’s

Duur: +/- 90 minuten

 Ideaal met kinderen, maar ook heel leuk voor volwassenen.

Te boeken vanaf oktober t/m april 

Knus in de alpaca ontvangstruimte even opwarmen aan een lekker hartig 12-uurtje met zoet toe?

De alpaca’s genieten ondertussen van een lekker plukje hooi en brokjes  rond jullie tafel, uiteraard is er ook uitgebreid tijd voor leuke foto’s. De allerkleinsten kunnen nog een kleurplaat maken in ons kinderhoekje en we sluiten af met een klein rondje over ons terrein.

Lunch bestaat uit 12- uurtje: vers soepje, broodje kroket, tosti, kleine seizoensalade en we eindigen met gebak van de dag.  Voor de kinderen is er onbeperkt ranja en voor de volwassenen koffie of thee.

Picknick met Alpaca’s

Duur: +/- 90 minuten

Deze alpaca picknick is ideaal met kinderen, maar ook heel leuk voor volwassenen.

Te boeken vanaf mei t/m september 

Heerlijk in het zonnetje in de alpacaweide genieten van een picknickmand met lekkers

De jongens knabbelen van een plukje gras en jij van een knapperig broodje…heerlijke combi toch?

De picknickmand is gevuld met oa broodjes, tosti, mini quiche, alpacakoekjes, rauwkost, een flesje sap, voor de kinderen is er onbeperkt ranja en voor de volwassenen koffie of thee, voor de kinderen zit er nog een kleine verrassing verstopt in de mand.

Reserveren

Voor al onze smularrangementen gelden volgende voorwaarden:

 • Smularrangementen gaan door vanaf 4 deelnemers boven de 3 jaar.
 • In de zomer mogen de kinderen op de trampoline, dit is op eigen risico, wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke ongevallen.
 • Kinderen zijn bij ons welkom, wij verwachten wel van de begeleiders dat zij ervoor zorgen dat de kinderen binnen de alpacaruimte/ weide blijven en respect hebben voor alle aanwezige dieren. 
 • Wij maken een groot deel van ons smularrangement zelf. Daarom is het slechts mogelijk tot max 48u op voorhand in te schrijven.
 • Hoe lief wij honden ook vinden, ze kunnen behoorlijk wat stress bij onze Alpaca’s veroorzaken. Honden zijn dus helaas niet toegestaan op ons terrein.
 • Onze Alpaca’s zijn heel tam maar het blijven dieren, de omgang met de dieren is dus altijd op eigen risico.
 • Zeg je Zeeland, zeg je flipflops. Echter een scherp Alpaca klauwtje tussen je tenen is niet zo lekker. Aangepast, gesloten schoeisel is daarom aan te raden. Ook een keuteltje onder je witte sneakers is natuurlijk niet zo fijn. 
 • Ook kinderhandjes moeten tegen bovenstaande beschermd worden: rondkruipen tussen de alpaca’s is niet toegestaan, in de wei is er echter genoeg plek om rond te keuvelen.
 • Ook alpaca’s hebben wel is last van een ochtendhumeur, hoewel ze niet snel spugen, zou het jammer zijn van je nieuwe jurk. Wij raden aangepaste kleding aan. 
 • Groter gezelschap? Neem even contact op via het formulier.
 • Regen en wind zijn slecht voor onze Alpaca’s hun kapsel. Bij slecht weer wordt de picknick naar binnen verplaatst.
 • Onze Alpaca’s vinden kinderen gezellig, maar houden niet van luid gegil en geren. Houdt hier aub rekening mee. 
 • Boekt u met kinderen onder de 3 jaar, dan kan dit enkel via het contactformulier.
 • per volwassene, max 2 kinderen onder de 13 jaar.
 • Het welzijn van onze dieren staat altijd voorop. Tijdens de introductie lichten wij u in wat wel en niet kan, u wordt geacht deze omgangsregels te respecteren. Indien wij van mening zijn dat onze dieren onnodige stress ondervinden door uw gedrag, zullen wij u hierop aanspreken en het uiterste geval u vragen de ruimte te verlaten zonder restitutie. 
 • Arrangementen  dienen betaald te worden voor aanvang. wanneer je een geboekte wandeling of arrangement wil annuleren of wil verzetten naar een andere datum:
  • Bij annulering/wijziging tot 1 week voor de wandeling/arrangement krijgt u het betaalde bedrag geheel retour geboekt of kunt u uw reservering verplaatsen naar een ander beschikbaar moment.
  • Bij annulering/wijziging  vanaf 7 dagen tot 4 dagen (96 uur)voor de wandeling/arrangement krijgt u 75 % retour.
  • Bij annulering/wijziging vanaf 4 dagen tot 2 dagen (48 uur) voor de wandeling/arrangement krijgt u 50 % retour.
  • Bij annulering/wijziging binnen 2 dagen (48 uur) voor de wandeling/arrangement  zijn we genoodzaakt het volledige betaalde bedrag in rekening te brengen.